Δυτικό Κίνημα Ρέικι

 

Η Χαβάγιο Τακάτα  γεννήθηκε το 1900 στο νησί Καουάι στην Χαβάη από Ιάπωνες γονείς μετανάστες.


Έμεινε χήρα με δύο παιδιά και είχε διάφορα προβλήματα υγείας. Όταν πέθανε η αδερφή της το 1935 πήγε στην Ιαπωνία για να ειδοποιήσει τους γονείς της.


Εκεί άκουσε για την κλινική του Χαγιάσι και τον επισκέφτηκε για θεραπεία. Καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ξεπεράστηκαν φανερά εντυπωσιασμένη από το Ρέικι ζήτησε από τον Χαγιάσι να της μυηθεί σε αυτή την μέθοδο. Εκείνος παρά το γεγονός ότι δεν ήθελε να διδάξει σε ξένο αυτή την μέθοδο τελικά πείστηκε και της έδωσε τον πρώτο βαθμό και αργότερα τον δεύτερο.

 

Ο Χαγιάσι το 1938 ταξίδεψε με την κόρη του στην Χαβάη και έκανε δασκάλα  την κ.Τακάτα. Εκείνη αργότερα πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέχρι τον θάνατό της το 1980 είχε κάνει δασκάλους 22 άτομα. Μετά τον θάνατό της ανέλαβε η εγγονή της Φίλις Φουρουμότο .


Πάρα πολλά άλλαξαν στο σύστημα Ρέικι όπως αυτό το δίδαξε ο κ.Χαγιάσι και όπως το μετέδωσε η κ.Τακάτα.  Πολλές ασκήσεις και τεχνικές αφαιρέθηκαν ίσως γιατί ήθελε η κ.Τακάτα να μπορέσει να γίνει πιο εύκολα αποδεκτό στους Δυτικούς το σύστημα αυτό.


Το Ρέικι όπως ήρθε από τους Χαγιάσι-Τακάτα είναι γνωστό ως Ουσούι Σίκι Ριόχο.

Μετά το Θάνατο της κ.Τακάτα το Δυτικό κίνημα του Ρέικι χωρίστηκε σε δύο βασικά Τμήματα: το «Σύνδεσμο Ρέικι» (Reiki Alliance) υπο την ηγεσία της Φίλις Φουρουμότο και την «Μέθοδο της Ακτινοβολίας» (Radiance Technique) με επικεφαλής την Μπάρμπαρα Ρέι. Και τα δυο έχουν έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τον «Σύνδεσμο Ρέικι» βγήκαν ανεξάρτητοι δάσκαλοι και το Ρέικι Όσσο.

 

επιστροφή