Η Ιστορία του Ρέικι

 

Έχουν γραφτεί πολλά σχετικά με την ιστορία του Ρέικι και τον δάσκαλο Μικάο Ουσούι τα οποία είχαν διαφορές και κενά μεταξύ τους. Δεν υπήρχαν κείμενα και αποδείξεις όσον αφορά την διδασκαλία του και την ζωή του.


Όμως το 1994 ο Φράνκ Αρτζάβα Πέττερ, ένας γερμανός Δάσκαλος του Ρέικι που ζούσε στην Ιαπωνία ύστερα από πολλές έρευνες ετών ανακάλυψε τον τάφο του Δρ.Ουσούι στο Τόκυο στην Ιαπωνία. Πάνω στον τάφο υπάρχει μία επιγραφή που ο ίδιος ο Αρτζάβα φρόντισε να μεταφράσει και να μάθουμε ποιος ήταν τελικά  ο μεγάλος δάσκαλος του Ρέικι.


Ο Μικάο Ουσούι γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1864 στο χωριό Γιάγκο στην Νότια Ιαπωνία .Παντρεύτηκε την Σαντάκο Σουζούκι και έκαναν δύο παιδιά. Πέθανε από εγκεφαλικό στις 9 Μαρτίου του 1926.


Ο δόκτωρ Ουσούι ειχε μία επιχείρηση, η οποία χρεοκόπησε, αφήνοντάς του όχι μόνο το βάρος μεγάλων χρεών αλλά και μια μεγάλη στροφή στην ζωή του όσον αφορά τον υλικό κόσμο και τον πλούτο. Έτσι μια μέρα ανέβηκε στο όρος Κουράμα, όπου υπάρχει ένας βουδιστικός ναός. Εκεί συνήθιζε να διαλογίζεται σ’ έναν καταρράκτη μέσα στο δάσος. Μετά από 21 μέρες νηστείας και διαλογισμού βίωσε την εμπειρία ενός «σατόρι»*


Αυτή ήταν η ενέργεια του Reiki (Ρέικι) και λίγο μετά την επιστροφή του από το όρος Κουράμα  αφού την εφάρμοσε στον εαυτό του και μετά τη δοκίμασε στην οικογένειά του
άνοιξε μια κλινική στο Τόκυο το 1921 όπου θεράπευε χιλιάδες ασθενείς αλλά και διοργάνωνε σεμινάρια όπου μετέδιδε τις γνώσεις του.


Το 1923 ένας καταστρεπτικός σεισμός συγκλόνισε το Τόκυο. Χιλιάδες οι νεκροί αλλά ακόμα πιο πολλοί αυτοί που αρρώστησαν και τραυματίστηκαν. Ο δόκτωρ Ουσούι χρησιμοποίησε τις θεραπευτικές του δυνάμεις για να βοηθήσει τους επιζώντες. Πλήθος κόσμου επισκέπτονταν την κλινική του που σύντομα δεν τους χωρούσε και έτσι έφτιαξε μία καινούρια έξω από το Τόκιο, στο Ναγκάνο.

 

Η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλη την Ιαπωνία και άρχισαν να τον προσκαλούν από διαφορετικά σημεία της χώρας. Ταξίδεψε αρκετά και το 1926 καθώς βρισκόταν στην πόλη Φουκουγιάμα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και πέθανε.


Ο δρ.Ουσούι το 1922 ίδρυσε το «Ουσούι Ρέικι Ρυόχο Γκακέι» (Σύνδεσμος μεθόδου Ρέικι Ουσούι)για να εφαρμόσει και να διδάξει το Reiki ( Ρέικι) όπου ήταν ό πρώτος πρόεδρος. Πάνω από δύο χιλιάδες άνθρωποι έμαθαν Ρέικι από τον ίδιο.

 

επιστροφή