Καρούνα Ρέικι –Karuna® Reiki

 

Το σύστημα Karuna® Reiki   (Καρούνα Ρέικι) είναι μια επιπρόσθετη τεχνική θεραπείας και μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα από το Usui Reiki.

 

Όσο προχωράμε στον δρόμο της πνευματικής αναζήτησης τόσο πιο πολύ αισθανόμαστε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα να ανακαλύψουμε , να μάθουμε και να εξελιχτούμε. Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο να γνωρίσουμε αρκεί να έχουμε την επιθυμία και να είμαστε έτοιμοι να το ακολουθήσουμε.

 

Ο Ουίλιαμ Ράντ, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για εκπαίδευση Ρέικι όντας ο ίδιος Μάστερ Ρέικι από το 1989, άρχισε να πειραματίζεται και να ερευνά σύμβολα τα οποία είχαν ανακαλύψει άλλοι.
Δουλεύοντας με πολλούς Ρέικι Μάστερ ανέπτυξε μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι διαδικασίες συντονισμού, τα σύμβολα και οι θεραπευτικές ενέργειες.
Προσευχόταν και ζητούσε από την Ανώτερη Δύναμη να συνδεθεί με θεραπευτική ενέργεια που θα είχε μεγαλύτερο όφελος. Έτσι σε συνεργασία με άλλους δασκάλους και θεραπευτές και με πνευματική καθοδήγηση καθόρισε από το 1995 ένα σύστημα που θα έδινε μία ενέργεια Ρέικι από υψηλότερα επίπεδα δονήσεων και το ονόμασε Karuna® Reiki (Καρούνα Ρέικι) το οποίο θα μπορούσε να οριστεί ως το Ρέικι της Συμπόνιας.

 

“Karuna”  είναι μία σανσκριτική λέξη που χρησιμοποιούνταν στον Ινδουισμό και τον Βουδισμό και σημαίνει οποιαδήποτε δράση που γίνεται ώστε να ελαττωθεί ο πόνος των άλλων ή αλλιώς Συμπονετική Δράση .Προέρχεται από μια απεριόριστη θάλασσα Αγάπης.
Από φωτισμένα όντα που έχουν αναλάβει να βοηθήσουν την ανθρωπότητα και να την υποστηρίξουν στην φάση της εξέλιξης.


Όταν τα άτομα βιώνουν την φώτιση αντιλαμβάνονται όλα τα πλάσματα σαν Ένα και είναι επομένως φυσικό και αυτονόητο  να επεκτείνουν την συμπονετική τους δράση ή Καρούνα σε όλους καθώς όλοι είμαστε Ένα.


Θεραπεύοντας τον εαυτό μας θέλουμε να θεραπεύσουμε και τους άλλους.

Το Καρούνα Ρέικι έχει να δώσει πολλά οφέλη σε κάποιον που έχει ήδη προσαρμοστεί στις ενέργειες του Ρέικι Μάστερ Επιπέδου (3Α ή Μάστερ Δασκάλου) και μπορεί έτσι να συντονιστεί σε υψηλότερα επίπεδα δονήσεων.

 

Το Καρούνα Ρέικι έχει 4 επίπεδα, 8 θεραπευτικά και 4 Μάστερ Σύμβολα.


Κάθε σύμβολο είναι συνυφασμένο με διαφορετική συχνότητα και βοηθάει στην θεραπεία σε βάθος σε διάφορα επίπεδα. Έτσι υπάρχει σύμβολο για θεραπεία της κυτταρικής μνήμης που ελευθερώνει τα στερεότυπα από άλλες ζωές, σύμβολο για θεραπεία των σχέσεων, για γείωση των ενεργειών, σύμβολο που φωτίζει τον σκιώδη εαυτό μας και άλλο που μας ενώνει με τον Ανώτερο Εαυτό μας και βοηθάει να γειώσουμε την ενέργειά του. Οι θεραπευτικές ενέργειες του Καρούνα Ρέικι είναι δυνατότερες και ικανές να θεραπεύσουν πιο γρήγορα ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων και δυσκολιών.

 

Τα επίπεδα του Karuna® Reiki είναι 4: Practitioner I, Practitioner II, Master I, Master II και δίνονται από δασκάλους που είναι επίσημα αναγνωρισμένοι από το International Center for Reiki Training.


Το Karuna® Reiki (Καρούνα Ρέικι) διδάσκεται ή σε ένα 3ήμερο σεμινάριο που περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα ή σε ένα διήμερο που συμπεριλαμβάνει τα επίπεδα Practitioner I&II και ένα μονοήμερο που περιλαμβάνει τα επίπεδα Master I&II.

 

Επίπεδο Practitioner I:
Γίνεται ένας συντονισμός και δίνονται 4 σύμβολα τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό καρμικών εκκρεμοτήτων και στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων χωρίς πόνο.

 

Επίπεδο Practitioner II:
Γίνεται ένας συντονισμός και δίνονται και τα επόμενα 4 σύμβολα τα οποία σε συνδέουν με τον Ανώτερο Εαυτό και σε βοηθούν να φωτίσεις τις σκοτεινές πλευρές και να φέρεις σοφία και γνώση σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

 

Επίπεδο Master I&II:
Γίνονται δύο συντονισμοί και τρία Μάστερ σύμβολα και δίνονται οδηγίες για το πώς μπορείς να διδάξεις και να συντονίσεις και άλλους σε αυτή την Ενέργεια του Καρούνα Ρέικι.

 

Το Karuna®Reiki σου ανοίγει τον δρόμο να έρθεις πιο κοντά σε φωτισμένα όντα, ανοίξεις την καρδιά σου να δεχτεί την απέραντη Δύναμη της Αγάπης και της Συμπόνιας και να την προσφέρεις χωρίς όρους και όρια σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις και ενδοιασμούς.

 

 

επιστροφή