Reiki Dance, όταν ο χορός Θεραπεύει

 

Από τότε που υπάρχει ζωή πάνω στην γη ο χορός είναι η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης και ψυχής.


Μέσα στα κύτταρά μας υπάρχει κωδικοποιημένη η κίνηση, η έκφραση και η δημιουργία. Ο άνθρωπος χορεύει είτε με αυθόρμητες κινήσεις ακούγοντας μια μελωδία, έναν ρυθμό είτε καθοδηγούμενος ακολουθώντας μία χορογραφία είτε γιατί βρίσκεται σε κατάσταση έκστασης κατά την διάρκεια μιας τελετουργίας ή απλά για διασκεδάσει μαζί με φίλους. Όπως και να έχει ο χορός είναι κομμάτι του «είναι» μας.


Και μέσα στο χρόνο ανέδειξε την μοναδικότητα και τον τρόπο έκφρασης ενός γκρουπ ανθρώπων ανάλογα με το περιβάλλον και την κουλτούρα.


Σε όλες τις εποχές και τις χώρες δημιουργήθηκαν διαφορετικά είδη χορού.


Αρχαίοι χοροί και παραδόσεις διατηρήθηκαν και ενσωματώθηκαν στην νέα εποχή. Αναζητήθηκαν τρόποι για να αναβιώσουν οι ιεροί χοροί από την Αρχαία Αίγυπτο (Φαραωνικός χορός) όπως επίσης και ο Ταντρικός Χορός και άλλοι. Η «Πρωτόγονη Έκφραση» είναι ένα παράδειγμα σύγχρονης τεχνικής εμπνευσμένης από τους παραδοσιακούς τελετουργικούς θεραπευτικούς χορούς που επιδιώκει την σύνδεση του παλιού και του νέου προσφέροντας ένα νέο εργαλείο δουλειάς στους θεραπευτές.


Στον Χορό ενσωματώνουμε το Θείο, την θεότητα ,το πνεύμα.


Χορεύοντας ιδρώνουμε και ο ιδρώτας είναι μια πανάρχαια φόρμα αυτό-ίασης είτε γίνεται στο γυμναστήριο ή στην σάουνα ή σε ένα club χορού .Ο ιδρώτας σύμφωνα με τις διάφορες φιλοσοφίες καίει το κάρμα, εξαγνίζει σώμα και ψυχή.


Όσο περισσότερο χορεύεις τόσο ιδρώνεις και όσο ιδρώνεις τόσο περισσότερο προσεύχεσαι και όσο περισσότερο προσεύχεσαι τόσο πιο κοντά έρχεσαι στην έκσταση.


Ο χορός προκαλεί δυναμικά τις βαθύτερες ρίζες μας, καθαρίζει τα  συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Ο χορός Θεραπεύει.


Όταν χορεύουμε για ένα χρονικό διάστημα διαφορετικές συχνότητες δονούνται και δίνουν στο σώμα μας την αίσθηση ενός εσωτερικού μασάζ. Τα διαφορετικά είδη μουσικής επιδρούν διαφορετικά στο σώμα μας. Το Rock για παράδειγμα είναι ένας βαρύς και σκληρός ρυθμός που ανοίγει το πρώτο κέντρο (τσάκρα) ενώ ένα κομμάτι κλασσικής μουσικής «μιλάει» κατευθείαν στην καρδιά.


Οι διαφορετικοί τόνοι μελωδίας αντιστοιχούν στα διάφορα εσωτερικά μας όργανα που συνδέονται με τα ενεργειακά μας κέντρα και καθώς δονούνται τα ανοίγουν και τα ενεργοποιούν.
Η ενέργεια του Ρέικι κάνει ακριβώς το ίδιο καθώς ρέει ρυθμικά ανά κύματα μέσα στο σώμα μας. Η ενέργεια χορεύει γύρω μας και μέσα μας σε μια συχνότητα φωτός. Ο χορός ο ίδιος είναι μια μορφή διαλογισμού.


Και το Ρέικι όταν συνδυάζεται με τον χορό μας επιτρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη σύνδεση με το είναι μας, τα συναισθήματά μας, την δημιουργικότητά μας.


Μας δίνει πρόσβαση σε πιο υψηλή συχνότητα δόνησης ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό  μας σύστημα και δίνοντας μας πληροφορίες μέσω των εικόνων και των οραμάτων που αναδύονται από το υποσυνείδητο.


Όταν ενεργοποιούμε το  Ρέικι χορεύοντας ενισχύουμε την ωφέλεια που έρχεται από την ενισχυμένη ροή και αφηνόμαστε σε μια πανδαισία από χρώματα καθώς διευρύνεται το ενεργειακό μας σώμα γεμίζοντας από φως και αγάπη.


Ένας πολύ απλός τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι ο ακόλουθος:
-Βρίσκουμε πρώτα έναν χώρο που μπορούμε να κινηθούμε άνετα και να χορέψουμε φοράμε άνετα ρούχα και επιλέγουμε μια μουσική και έναν ρυθμό που μας ευχαριστεί την δεδομένη στιγμή.
-Στεκόμαστε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά και πατάμε σταθερά στο πάτωμα.


Φέρνουμε τα χέρια στην θέση προσευχής Gassho ,δηλαδή ενωμένες τις παλάμες στο ύψος του κέντρου της καρδιάς, παίρνουμε μερικές βαθιές αναπνοές και ερχόμαστε στο κέντρο μας.


-Όταν νοιώσουμε έτοιμοι αφήνουμε το Ρέικι να κυλήσει στο σώμα μας και φέρνουμε το φως εκεί που αισθανόμαστε περισσότερο ανάγκη. Αφηνόμαστε στην ενέργεια αυτή και την κατευθύνουμε με το νου μέσα και έξω από το σώμα μας δημιουργώντας μια σφαίρα φωτός και αγάπης.


-Στην συνέχεια προσκαλούμε το Πνεύμα του Ρέικι, τους αγγέλους, τους φύλακες οδηγούς μας και όλα τα φωτεινά πλάσματα να ενεργοποιήσουν αυτή την ροή ενέργειας, φέρνοντας τα χέρια ενωμένα από την θέση Gassho μπροστά από το μέτωπο στο έκτο τσάκρα.


-Μπορούμε να οραματιστούμε τα σύμβολα αν έχουμε τον δεύτερο βαθμό Ρέικι  και να ενδυναμώσουμε το φώς με το σύμβολο της δύναμης δημιουργώντας έτσι ένα προστατευμένο και καθοδηγούμενο χώρο ενέργειας που μας κρατά γειωμένους και ασφαλείς.


-Ξεκινάμε να χορεύουμε μέσα στο φως και στην ενέργεια όλων των πλασμάτων που έχουμε προσκαλέσει γύρω μας και αφηνόμαστε στην μαγεία της ελεύθερης κίνησης χωρίς περιορισμούς και κρίσεις.


Δεν κατευθύνουμε τις κινήσεις μας με το μυαλό. Αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη να παίξει η ενέργεια η ίδια το ρόλο του χορογράφου.


Όσο διαρκεί αυτή η δόνηση δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα ιδιαίτερο.


Αφήνουμε για λίγο έξω το «Εγώ» και την προσωπικότητα και επιτρέπουμε στο Ρέικι και στο Πνεύμα να κυλήσουν ελεύθερα .


Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε για το πώς φαινόμαστε ή τι φοράμε ή πως ακουγόμαστε αν θελήσουμε να τραγουδήσουμε.


Αυτός είναι ο Δικός μας Χορός και κανείς δεν είναι εκεί για να μας κρίνει.


Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι μας έρθει είτε να φωνάξουμε, να κλάψουμε, ή να γελάσουμε. Το σημαντικό είναι να αφεθούμε και να αφήσουμε την ενέργεια να φέρει στην επιφάνεια όλα αυτά τα συναισθήματα και τις εκφράσεις του σώματος και του πνεύματος.


Μπορούμε να πειραματιστούμε με τις δονήσεις του κάθε συμβόλου του Ρέικι ξεχωριστά και να ενεργοποιήσουμε το κάθε ένα σε ένα ολοκληρωμένο κύκλο χορού.


Χορεύουμε έως ότου  αισθανθούμε ότι σταματάμε φυσιολογικά και απλά.


Αν θέλουμε ξαπλώνουμε για λίγο και μένουμε στην σιωπή έως ότου αισθανθούμε ότι επιστρέψαμε στην κανονική ροή. Παίρνουμε μερικές βαθιές αναπνοές και σηκωνόμαστε.
Ευχαριστούμε το Ρέικι, το φως  τον χορό μας και όλα τα πλάσματα που βοήθησαν και στέλνουμε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας.

 

Αν θέλουμε μπορούμε να καταγράψουμε ότι εικόνες, συναισθήματα, πληροφορίες ήρθαν κατά την διάρκεια του χορού και να τα επεξεργαστούμε.


Τέλος καλό είναι να πιούμε άφθονο καθαρό νερό.

 

Αν θέλουμε μπορούμε να προσκαλέσουμε και άλλους να μοιραστούν μαζί μας τον Ιερό Χορό του Ρέικι και να αφεθούμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη γιορτή κίνησης, χαράς, αγάπης και ευλογίας.

 

Οργανώνονται ομάδες για Ρέικι-Χορό
Πληροφορίες στο 6944 665474

 

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη

Ευαγγελία

 

επιστροφή